Infra a ház fűtésében!

Üdvözöllek! Az Infrapanel egy izgalmas és innovatív módszer, amely hatékony és gazdaságos fűtési megoldást kínál. A panelek infravörös sugárzás segítségével melegítik fel a környezetet, így a hőmérsékletet egyenletesen oszlatják el a helyiségben. Az Infrapanel előnyei közé tartozik az, hogy könnyen telepíthető, és nem igényel semmilyen karbantartást. A panelek azt is lehetővé teszik, hogy a hőmérsékletet egyénileg szabályozd, így a fűtési költségeidet hatékonyabban tudod kezelni. Emellett az Infrapanel környezetbarát megoldás is, mivel nem használ semmilyen káros anyagot a fűtés során, és energiatakarékos működésével csökkenti a szén-dioxid kibocsátást is. Az Infrapanel a mennyezetre építhető, vagy látványosan is kiemelkedhet a helyiség enteriőrjéből.

A modern és stílusos kialakítása a legtöbb enteriőrbe tökéletesen illeszkedik. Összességében az Infrapanel egy rendkívül praktikus és gazdaságos fűtési megoldás, amely hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthet a fűtésköltségek terén, és amelynek használata során élvezheted a modern és stílusos megjelenést is. Ha kérdéseid lennének az Infrapanellel kapcsolatban, kérlek ne habozz megkeresni engem, és örömmel segítek!

Az OZIRIS fűtőtestek belterek, irodák, csarnokok és egyéb terek teljes vagy részleges elektromos árammal történő fűtésére szolgálnak.

Az Oziris fűtőtest (panel) lap alakú kivitelezése maximális fűtési hatékonyságot garantál, mivel az formájából adódóan egyenletes hőáramlást biztosít.

Az OZIRIS fűtőtestek

az áramot infravörös energiává alakítják át és hatásukat 7-10 µm közötti hosszú hullámhosszon fejtik ki egyenletesen, minden irányba sugározva. Az infravörös sugárzás nem a beltér légterét melegíti fel, hanem az ott található személyeket és tárgyakat. Így kellemes hőérzet keletkezik, akár alacsonyabb környezeti hőmérséklet mellett is. Az infrapanel által sugárzott hő nem szökik ki az ablakon. Az infrafűtés alapelve egyszerű. A tárgyak ellenállási felületét a behatoló elektromos áram felmelegíti valamint felmelegszik a panel kerámia szemcsékkel bevont tábla felülete is. Az így kezelt felület maximális hatékonyságú hősugárzást biztosít.

Infravörös sugárzás

Tudvalévő, hogy hő- és fénysugárzás nélkül nem létezne élet a földön. Ennélfogva, szinte minden élőlény maximálisan adaptálódott annak befogadására és kihasználására. Az infrasugárzás hatásai könnyen megállapíthatóak és ellenőrizhetőek. A napon sétálva melegségérzet fog el minket, a hűvösben ellenben fázunk, akkor is, ha a levegő hőmérséklete mindkét esetben azonos. Az OZIRIS panelek az infravörös sugárzásnak pontosan azt a tartományát állítja elő, amely a kellemes melegségérzetet váltja ki belőlünk és merőben eltér a más típusú, ún. „káros típusú sugárzásoktól“.

Az OZIRIS panelek felületi hőmérséklete 80°C do 130°C. Kiváló minőségű felületének köszönhetően magas, 95 – 97%-os emissziós együtthatóval rendelkezik. Ennek köszönhetően jelentős az energialeadás a megfelelő sugárzással.
Az OZIRIS panelek egészségre káros hatása nem ismeretes, ellenkezőleg, használatuk biztonságos és javítja környezetünk minőségét.

Fűtési hatékonyság

Az OZIRIS fűtétestek súlya alacsony és teljesítménye magas, ami a megfelelő hőszabályozással a hőnyereség maximális kihasználása mellett gyors környezeti hőmérséklet- alkalmazkodást eredményez.

Az energiamegtakarítás és hatékony fűtésen túl az infrafűtés környezetbarát hatása is figyelemreméltó. Az alacsony installált teljesítmény (20 – 30W/m3) a fűtésre kijelölt területen lehetővé teszi a már meglévő áramvezeték kihasználását. A termék telepítése egyszerű, a befektetés költsége a hagyományos fűtésével hasonlítható össze, üzemeltetése rendkívül gazdaságos. Ezen tulajdonságok, valamint gyakorlatilag korlátlan élettartalmának és a rendszer magas műszaki színvonalának köszönhetően az OZIRIS panelek egy roppant hatékony és egyértelműen jövőbe mutató fűtési rendszerrel egyenlőek.

A fűtési energia a következő módokon használható fel maximálisan:
– a hősugárzás maximalizásával
– a helységek egymástól függetlenített fűtésével
– a hőmérséklet gyors válaszidejű emelkedésével

A fent leírt tulajdonságok révén az OZIRIS fűtőtestek megfelelő hőszabályozás kíséretében akár 50 – 70%-os költségmegtakarítást eredményezhetnek, elsősorban az átmeneti időszakok – tavasz, ősz – során.

Vélemény, hozzászólás?